So bahan2 dia adalah -
- udang (brapa banyak korang suka) bese ak buat 10 ekor - 15 ekor gitu.
- garam dan kunyit
- cili padi (ikot suka biasa ak letak 4 biji je pastu ketuk2)
- tomato (belah 4 atau 6) ikot sukalah
- bawang putih 2 ulas (hiris)
- bawang merah/ bawang besar ( hiris dan potong bulat2)
Cara Masak -
- Panaskan minyak pastu tumis bawang putih, bawang merah aku masak sekali dengan yang dah dipotong bulat pastu campak je cili padi ko tumis sekali sampai kuning2 gicchewww
- Masukkan udang yang dah digaram kunyitkan dan selawat lah. Goreng udang biar lah api besar sebab udang cepat masak gitu.
- Udang dah masak ko campak je tomato pastu rase lah kalau tawar letak garam sikit lagi. Ya Allah punya lah senang buat benda alah ni. Yang tak reti masak pon terus pandai lah kalau buat. dan confirm menjadi.
p/s kalau nak kuah ko letak je haa air lepas ko da tumis semua bahan, dah menggelegak ari masuk la udang dan tomato. SIAP!! Makan dengan nasi putih panas. Pergh berpinggan ko! hahah okay, Selamat Mencuba :)
gambar direct dari kuali hitam mak haku . bhahahhahah
No comments:
Post a Comment
Sending me text :)